Perinteisiä puusepäntaitoja modernilla teknologialla höystettynä

Puusepänliike M. Ruhbergin osaaminen kumpuaa sukupolvien mittaisesta perinteestä: sekä nykyisen puuseppämestarin isä että isoisä työskentelivät urallaan huonekalualan yritysten palveluksessa puualan ammattilaisina. Samainen Isoisä Hjalmar Andersson perusti ja omisti Puuseppätehdas Iiris Oy:n, joka myytiin ulkopuoliselle ostajalle isoisän kuoltua vuonna 1936. Tätä ennen, vuonna 1928, Hjalmar oli ostanut Muuramen Huonekalutehtaan, joka myytiin vuonna 1941.

Intohimo puuhun periytyi suoraan isältä pojalle. Nykyisen yrityksen toimitusjohtajalla, puuseppä Mikko Ruhbergilla oli vahva sisäinen palo puunjalostamisen pariin, ja vanhemmat tukivat poikansa urahaaveita täysin: vuonna 1983 perustettu Puusepänliike M. Ruhberg Oy sijaitsi alun perin vanhempien omakotitalon piharakennuksessa. Nuoren yrityksen tuotevalikoima koostui pääasiassa lahjatavaroista kuten esimerkiksi pasha- ja juustomuoteista, joita tehtiin tilauksesta muun muassa Valamon luostarille.

 

Alkuvuosien kasvu oli tasaista

Liiketoiminta lähti vauhdilla käyntiin, ja jo vuonna 1985 oli aika siirtyä isompiin toimitiloihin. Myös tuotevalikoima laajentui, sillä mukaan tulivat keittiökalusteiden koristelistat ja -kaaret.  Ratkaiseva askel oli otettu – Puusepänliike M. Ruhberg Oy siirtyi keittiö- ja huonekaluteollisuuden alihankkijaksi.

Kasvanut toiminta vaati lisähenkilökuntaa, joten yritys palkkasi laajennuksen yhteydessä ensimmäisen ulkopuolisen työntekijänsä. Edes 1990-luvun puolivälin lamakausi ei häirinnyt vakaata kasvua, ja niinpä vuosikymmenen lopulla työntekijöitä oli jo kahdeksan. Tasainen kehitys teki tehtävänsä, ja vuonna 1996 yritys muutti nykyisiin, 2000 neliömetrin tuotantotiloihinsa Koksikadulle Joutjärven taakse. Siirtyminen omiin tiloihin sinetöi toiminnan kehittämisen ja kasvattamisen nykyisille urille.

 

Designliikkeet luottavat taitavaan puuseppään

Puusepänliike M. Ruhberg Oy on alusta asti keskittynyt korkeaan laatuun: tuotteita on valmistettu pelkästään massiivipuusta päämateriaaleina koivu, pyökki ja tammi. Mikko Ruhbergille erityisen tärkeää on korkealaatuinen raakamateriaali, joka takaa myös lopputuotteiden ensiluokkaisuuden.

Taitavan ja uutteran tekijän maine on kiirinyt suurten alalla toimivien yritysten korviin. Koska kokemusta massiivipuun käytöstä on kertynyt jo vuosikymmenten ajan, isoista taloista otetaan yritykseen yhteyttä ja kysytään neuvoa ongelmatilanteissa. On selvää, että yhteistyökumppanit arvostavat massiivipuun mestarin asiantuntemusta ja kätten töitä.

Palo tekemiseen ei suinkaan ole loppunut. Saattaa hyvinkin olla, että istut toimistossa tietämättäsi Ruhbergin valmistamalla tuolilla tai nautit kahvilassa kupillisen kuumaa designpöydän ääressä, jonka alkuperä juontaa juurensa Koksikadulle – niin arvostettua Ruhbergin puusepänliikkeen osaaminen on ammattilaisten keskuudessa.

 

Tärkein arvomme on asiakaslähtöisyys